TOVÁBBKÉPZŐ ÉS SZAKÉRTŐ KÖZPONT

 ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZAKTERÜLET – 16 kreditpont –

A költségvetési (államháztartási) szervezeteknél dolgozók részére ajánljuk a képzést, függetlenül attól, hogy milyen szakra szól a regisztrációjuk. Ennél a képzésnél a 12 órás központi (Pénzügyminisztérium által összeállított) tematika alapján előírt képzést, 4 órás nem számviteli (adózási) a Pénzügyminisztérium által jóváhagyott továbbképzési programmal egészítjük ki.
A vállalkozási szakterület nem számviteli (adózási) modulja lehetőséget biztosít arra, hogy a költségvetési (államháztartási) szervezetnél dolgozók, függetlenül attól, hogy államháztartási, vagy vállalkozási szakterületi regisztrációval rendelkeznek az összes kreditpont kötelezettségüket 2020. évben teljesítsék.

Nem költségvetési szervnél foglalkoztatott, de államháztartás szakon regisztrált mérlegképes könyvelők számára a központi (Pénzügyminisztérium által összeállított) tematika alapján biztosítjuk a 4 kreditpont megszerzésének lehetőségét. A további 12 kreditpont megszerzésének lehetőségét – a Pénzügyminisztérium által jóváhagyott – vállalkozási szakterületre vonatkozó programjaink alapján teljesíthetik.

Kreditpontjaink:

Azok a mérlegképes könyvelők, illetve nem kamarai tag könyvvizsgálók, akik adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői regisztrációval is rendelkeznek a programjainkon való személyes részvétellel a mérlegképes könyvelői, illetve a nem kamarai tag könyvvizsgálói kreditpontok felett az adótanácsadói, az adószakértői és az okleveles adószakértői kreditpontokat is megszerezhetik.

Mérlegképes könyvelők számára 16 kreditpont 2 nap alatt.

Nem kamarai tag könyvvizsgálók számára 16 kreditpont 2 nap alatt.

Adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára – a mérlegképes könyvelői kreditpontok felett – további 5 kreditpontot biztosítunk a nem számviteli (adózási) témakörből (időtartam 4 x 45 perc).

A kreditpontok megszerzése kizárólag a továbbképzésen való személyes részvétel mellett történhet.

Időtartam:

Oktatási programjainkat úgy állítottuk össze, hogy a 2 napos képzésen lehetőséget biztosítunk mindenki (mérlegképes könyvelő és/vagy adószakértő, adótanácsadó, okleveles adószakértő) számára az összes szükséges kreditpont egyidejű megszerzésére. A képzés mindkét napon 09:00 – 16:30 óráig tart.

Részvételi díj:

HŰSÉGKEDVEZMÉNNYEL: 21.500 Ft + áfa (27 %)/fő
Azok a hallgatók, akik a korábbi években legalább egyszer az előadóink – dr. Czegle és Társai Kft-nél  – előadásain (konferenciák, szakmai rendezvények, stb.) részt vettek, hűségkedvezményt biztosítunk részükre.
Térítésmentes törzstagság a Szakmai Szervezet Tagság létesítéséhez.

HŰSÉGKEDVEZMÉNY NÉLKÜL: 23.500 Ft + áfa (27 %)/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • a 16 kreditpont megszerzésének lehetőségét,
 • előadás anyagát (ppt) ,
 • a jegyzetfüzetet, íróeszközt,
 • mindkét napon kávét, teát, ásványvizet, aprósüteményt.

A részvételi díj nem tartalmazza az ebéd árát.
Ebédet (többfogásos) külön igény esetén az étterem által közölt térítés ellenében tudunk biztosíttatni a továbbképzés helyszínén.

Részletes program:

I.  KÖLTSÉGVETÉSI (ÁLLAMHÁZTARTÁSI) SZERVNÉL FOGLALKOZTATOTT MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐK SZÁMÁRA

A Pénzügyminisztérium által 2020. évre kiadott központi tematika alapján

PM határozat száma: PM/311-331/2020.
Időtartam: 12 x 45 perc
Kreditpont: 12 kreditpont
Témakör: számvitel

Könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése államháztartási szakterületen 2020 – költségvetési szervnél foglalkoztatott mérlegképes könyvelők számára

 1. Aktuális számviteli kérdések 8 x 45 perc = 8 kredit
  1. 1.1. Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendelet és az államháztartásban felmerülő egyes gyakoribb gazdasági események kötelező elszámolási módjáról szóló 38/2013. (IX.19.) NGM rendelet módosítása, és a kormányzati funkciók és államháztartási szakágazatok osztályozási rendjéről szóló 15/2019. (XII.7.) PM rendelet (2 kredit)
  2. 1.2. Költségvetési számvitel az elméletben és a gyakorlatban (6 kredit)
 2. Számvitelt érintő egyéb jogszabályi környezet változásai 4 x 45 perc = 4 kredit
  1. 2.1. Az államháztartáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása (2 kredit)
  2. 2.2. Adózáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása (2 kredit)

A Pénzügyminisztérium által elfogadott, ajánlott 2020. évi programunk

NGM határozat száma: PM/311-376/2020.
PM/312-305/2020. (adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők)
Időtartam: 4 x 45 perc
Kreditpont: 4 kreditpont (mérlegképes könyvelők)
Kreditpont: 5 kreditpont (adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők)
Témakör: nem számvitel

Nem számviteli témakör:

 1. Az adózás és TB – 2019évközi és 2020. évi változásai. (Adónemek változásai: Szja, Tao, Áfa, Helyi, kata, kiva,  járvány, adóeljárási törvények az új Tb.törvény, és az adózás aktuális kérdései   4 x 45 perc= 4 kredit
  ure1.1 Adónemek 2019 évközi és 2020. évi változásai
  ure1.2 Az adóeljárási törvények 2019. évközi és 2020. évi változásai
  ure1.3 A Társadalombiztosítás területét érintő változás

Előadóink:

DR. CZEGLE TIBOR
Egyetemi docens, okl. (bej.) könyvvizsgáló, okl. könyvvizsgáló oktató, bronzjelvényes igazságügyi szakértő (adó- és járulék szakterület), adótanácsadó, adószakértő, okl. pénzügyi revizor.

KISGYÖRGY ILONA
Okl. (bej.) könyvvizsgáló, adótanácsadó.

Online jelentkezés

A jelentkezési lap kitöltéséhez, kérem válassza ki, melyik városban kíván képzésünkön részt venni!

Békéscsaba Budapest Cegléd Gödöllő Debrecen
Győr Kecskemét Szombathely Zalaegerszeg

Letölthető jelentkezési lapok (PDF):

Békéscsaba Budapest Gödöllő

II.  ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZAKTERÜLETEN REGISZTRÁLT, DE NEM KÖLTSÉGVETÉSI SZERVNÉL FOGLALKOZTATOTT MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐK SZÁMÁRA

A nem költségvetési szervnél foglalkoztatott, de államháztartási regisztrációval rendelkező mérlegképes könyvelők számára a Pénzügyminisztérium által kiadott 4 kreditpontos központi tematika programon túl a további 12 kreditpont megszerzését a vállalkozási területre vonatkozó – Pénzügyminisztérium által jóváhagyott – programjaink alapján biztosítjuk. Részletesen lásd: az Államháztartási szakterületen regisztrált, de nem költségvetési szervnél foglalkoztatott mérlegképes könyvelők cím alatt.