TOVÁBBKÉPZŐ ÉS SZAKÉRTŐ KÖZPONT

Szakkönyv katalógus

Dr. Czegle Tibor

NEMZETKÖZI BIZTOSÍTÁSTAN – Szakmai elmélete és kárrendezési gyakorlata

A társaságunk kiadásában megjelentetett szakmai könyv az export tevékenységet folytató vállalkozások és az exportőrök kockázatait átvállaló biztosító intézetek szakemberei számára nyújt értékes és a mindennapi gyakorlat számára közvetlenül is hasznosítható szakmai ismereteket.

A vállalkozásoknak szükségük van arra, hogy a hagyományos kockázataik mellett a nemzetközi gazdasági élet kockázatait is kezelni tudják, továbbá a pénzügyi helyzetük menedzselését, kockázataik megosztását, illetve ezek áthárításában megfelelő jártasságot szerezzenek.

A szakmai kiadvány megismerteti az érdeklődőt a külkereskedelmi tevékenység folytatásának szakmai, lebonyolítási, pénzügyi feltételein túlmenően az export tevékenységük során előforduló kockázatokról, azok típusairól a kezeléseiről és a velük való megküzdés lehetőségeivel, továbbá a kárrendezés gyakorlatáról.

E szakmai könyvet hasznosan forgathatják az export vállalkozások munkatársai a pénzügyi tanácsadással foglalkozó szakemberek, a külkereskedelmi biztosítások területén hosszabb időt eltöltött munkatársak, valamint e szakmával eljegyzett tanuló ifjúság és az őket oktató tanárok.

Ár: 9.000,- + 5% ÁFA

Dr. Czegle Tibor

Műszaki kárrendezés elmélete és gyakorlata I.

A Társaságunk kiadásában megjelentetett szakkönyv teljes körű szakmai ismeretanyagot nyújt a műszaki kárrendezés elméleti és gyakorlati területén.

A szakkönyv egyetemi, főiskolai oktatásokban elsősorban műszaki érdeklődésű hallgatók körében alkalmazható.

Napjainkban is aktualitását tekintve kötelező oktatási jegyzetként szerepel az egyetemi oktatás keretében megvalósuló műszaki kárszakértői, és gépjármű kárszakértői alapképzésében.

Ár: 9.500,- + 5% ÁFA

Dr. Czegle Tibor

Műszaki kárrendezés elmélete és gyakorlata II.

Értékcsökkenési számítási módszerek és készletértékelési eljárások

A szakkönyv a társaságunk kiadásában a Műszaki kárrendezés elmélete és gyakorlata című I. kötet szakmai kiadvány folytatásaként jelent meg.

Tartalmát tekintve bővíti az I. kötet szakmai ismereteit, azokkal az elméleti és gyakorlati tudnivalókkal, amelyet a műszaki kárrendezés során ismerni kell.

Értékes és a gyakorlat számára is közvetlenül hasznosítható ismereteket kínál a műszaki kárrendezés iránt érdeklődő, vagy azzal foglalkozó szakmabeli vagy szakmán kívülieknek, akik egy-egy károsító (elemi) esemény „elszenvedői” vagy „elbírálói” lehetnek.

A könyvnek alapvető rendeltetése, hogy egyrészt segítséget nyújtson azoknak, akik műszaki kárszakértői szakképesítés megszerzését tűzték ki célul, ezért oktatási jegyzetként is szerepel az egyetemi oktatás keretében, másrészt a műszaki kárrendezéshez kapcsolódó értékelési szabályoknak a mindennapok gyakorlatát dolgozza fel gyakorlati példákon keresztül bemutatva.

Ár: 8.500,- + 5% ÁFA

Dr. Czegle Tibor

Gépjárműbiztosítástan I-II-III.

Szakmai elmélete és kárrendezési gyakorlata

A társaságunk kiadásában megjelentetett szakmai kézikönyv a gépjárműbiztosítás elméleti és gyakorlati lebonyolításával kapcsolatos legújabb szabályokat foglalja össze, figyelembe véve az új Ptk-nak a 2014. március 15-től történő hatályba léptetésével összefüggő előírásait is.

A könyv a maga nemében egyedülálló és hiánypótló alkotás a közgazdasági és a műszaki szakirodalomban, ugyanis hasonló munka a magyar szakkönyv piacon még nem jelent meg.

E szakmai kézikönyv a jelennek szól, azoknak, akik a mindennapok közlekedésének aktív vagy passzív résztvevői lehetnek a káresemény bekövetkeztekor.

Értékes és a gyakorlat számára is közvetlenül hasznosítható ismereteket kínál, azok számára, akik egy közlekedési balesetnek vagy „szenvedői” vagy „elbírálói” vagy éppen biztosítási tanácsadással foglalkoznak.

E mű alapvető rendeltetése az is, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik a gépjárműszakértői szakképesítés megszerzését tűzték ki az egyetemi tanulmányaik során..

I. kötet Ár: 9.500,- + 5% ÁFA,

II. kötet Ár: 9.500,- + 5% ÁFA

III. kötet Ár: 7.500,- + 5% ÁFA

Dr. Czegle Tibor

Vagyon- és felelősségbiztosítás

A nem élet biztosítások ágazati biztosítástechnikai ismeretei

A társaságunk kiadásában megjelentetett szakmai kézikönyv a vagyon és felelősségbiztosítás elméleti és gyakorlati lebonyolításával kapcsolatos szabályokat foglalja össze, figyelembe véve a régi Ptk. és az új Ptk-nak a 2014. március 15-től hatályba lépett előírásait is.

A könyv a maga nemében egyedülálló és hiánypótló alkotás a közgazdasági és a műszaki szakirodalomban, ugyanis hasonló munka a magyar szakkönyv piacon még nem jelent meg.

E szakmai kézikönyv a jelennek szól, azoknak, akik a mindennapok kockázatainak aktív vagy passzív résztvevői lehetnek a káresemény bekövetkeztekor.

Értékes és a gyakorlat számára is közvetlenül hasznosítható ismereteket kínál, azok számára is, akik a tevékenységük, valamint magatartásuk következményei után felelősséggel tartoznak a másoknak okozott károkat illetően, vagy éppen „szenvedői” vagy „elbírálói” vagy éppen biztosítási tanácsadással foglalkoznak.

E szakmai kiadvány alapvető rendeltetése az is, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik a műszaki- és gépjárműszakértői szakképesítés megszerzését tűzték ki az egyetemi tanulmányaik során.

Ár: 7.000,- + 5% ÁFA

Dr. Czegle Tibor

Műszaki Kárrendezés Biztosítástechnikai Alapjai

Biztosítás szakmai ismeretek

A szakmai kiadvány a társaságunk átdolgozott kiadásában jelent meg. Tartalmát tekintve elsősorban a biztosítás területén foglalkoztatott szakemberek számára nyújt átfogó biztosítás szakmai ismereteket, akik ismereteiket bővíteni kívánják.

A szakmai kiadvány azoknak a szakembereknek is szól, akik külföldi, illetve külföldi részvételű gazdasági társaságban dolgoznak, külföldi cégekkel rendszeres üzleti, pénzügyi kapcsolatokat tartalanak, vagy ilyen kapcsolatok kiépítésére törekszenek.

Hasznos segítséget adhat a banki szakmában érintett munkatársak számára is, akik kockázatelemzéssel, kockázatkezeléssel foglalkoznak. A szakkönyv oktatási jegyzetként is alkalmazható egyetemeken, főiskolákon továbbá alaptantárgyként szerepel a műszaki- és gépjármű kárszakértői képzésben is.

Ár: 9.500,- + 5% ÁFA